Search
Close this search box.

Vijek trajanja gume

TRAJANJE GUMA

Da biste imali gume visokih performansi, jedna stvar koju uvijek morate imati na umu je da gume zahtijevaju stalni pregled, kontrolu i dubinsku njegu. Ako želite imati dugotrajne gume s maksimalnim performansama , stalna njega i pažnja ključne su riječi u održavanju guma . Također, iznimno je važno pronaći i koristiti pravu gumu za svoje vozilo .  

Iznimno je nužno održavanje i potrebna podešavanja obaviti ovlašteni servis svakih 10.000 kilometara. Međutim, nije ispravan pristup čekati do 10.000 km. Svakodnevna provjera vaše gume, pažljiv pristup mogućim problemima, osiguravaju da na cesti   imate sigurnu gumu visokih performansi .

Jeste li znali da možete produljiti životni vijek vaše gume poznavanjem i primjenom nekih jednostavnih i važnih informacija? Komponente koje čine gumu mogu se prirodno promijeniti ovisno o vremenu i korištenju te mogu izgubiti svojstva prvog dana. Ali uz neke važne mjere opreza, moguće je održati ovo vrijeme iznad vaših očekivanja! Kao što je poznato, gume starije od 10 godina preporuča se zamijeniti, bez obzira na učestalost korištenja, čak i ako nemaju oštećenja. Uz pravilan pristup, na vama je da kontrolirate ili produžite to vrijeme.  

Želite li se dobro brinuti za svog najboljeg suputnika i imati ga s maksimalnim performansama i dugim vijekom trajanja? Evo važnih preporuka za vas od tima Lassa;

 

Važne preporuke za produljenje vijeka trajanja gume

1- Svakodnevno provjeravajte gumu , provjerite da u gumi nema zaglavljenih tvari i da je zrak u gumi dovoljan i uravnotežen.

2- Najmanje jednom mjesečno dajte svoju gumu provjeriti stručnoj osobi/instituciji. Pobrinite se da održavate tlak u gumi kako bi njezine performanse bile visoke i očekivane.

3- Obavezno temeljito provjerite svoje gume prije dugog putovanja.

4- Tlak u gumama bit će točniji ako se provjerava kada je guma hladna. Jer ohlađene gume pokazuju najtočniju vrijednost tlaka.

5- Izbjegavajte sve vrste aktivnosti koje će uzrokovati habanje gume . Redovito podešavajte ravnotežu guma i pazite da vaše gume ne nose više tereta nego što bi trebale nositi.

6- Ako koristite gume prikladne za cestu i vremenske uvjete, bit ćete sigurni i vaše će gume imati najbolje performanse.

7- Nemojte opterećivati ​​performanse svoje gume prenošenjem tereta iznad kapaciteta. Takve situacije uzrokuju habanje gume i slabe performanse, te posljedično skraćuju njezin vijek trajanja.

8- Guma ne voli preveliku brzinu. Pazite da ne prekoračite ograničenja brzine kako biste zaštitili performanse svoje gume.

9- Nemojte zanemariti podešavanje rotacije, rotacije i ravnoteže svakih 10.000 km. Ove postavke će učiniti da vaše gume ostanu zdrave, dugotrajne i pružaju maksimalnu učinkovitost.

10- Budite oprezni kako biste izbjegli neravnomjernu abraziju na gumama . Ako je više abrazije na jednom dijelu gume nego na ostalim dijelovima, to znači da je abrazija nejednaka. U tom slučaju provjerite jeste li podesili ispravne postavke ravnomjernim napumpavanjem guma i naravno s odgovarajućim tlakom.  

Podijeli članak:

Pogledajte još